Kantoorplanten

Ben je op zoek naar mooie kantoorplanten? Onderzoek heeft aangetoond dat planten zorgen voor een gezonde werkomgeving. Op kantoor zorgen apparaten voor een ongezonde binnenatmosfeer. Ze laten schadelijke stoffen vrij en vervuilen de kantoorlucht. Dit kan leiden tot huid-, oog- en keelirritatie. Met een gezonde toevoer van frisse lucht en een gezonde airconditioning zorg je voor een betere werkomgeving. Kantoorplanten filteren onzuiverheden uit de lucht en zetten deze om in zuurstof. Kantoorplanten dragen bij aan een gezonde werkomgeving.

5 voordelen van kantoorplanten

Kantoorplanten hebben een positief effect op mensen en hun werkzaamheden. Een geschikte kantoorplant draagt bij aan een gezond binnenklimaat op kantoor. Planten zorgen in het algemeen voor meer sfeer en gezelligheid op kantoor. Daarnaast brengen kantoorplanten de volgende voordelen met zich mee:

  • Verbeteren de luchtkwaliteit
  • Zorgen voor een betere concentratie
  • Verhogen creativiteit en productiviteit
  • Helpen te ontspannen en gaan stress tegen
  • Dempen geluiden en zorgen voor een betere akoestiek

Kantoorplanten zorgen voor een rustgevend gevoel. Ze helpen om je te ontspannen waardoor je beter kan concentreren. Daarnaast stimuleren kantoorplanten ook het onderlinge gevoel van collectiviteit en saamhorigheid. Planten verzorgen op kantoor zorgt namelijk voor een verantwoordelijkheid binnen een bedrijf. Het is een gemeenschappelijk project waarin iedereen een rol krijgt. Het positieve effect van planten op kantoor zorgt ervoor dat medewerkers een betere werkomgeving krijgen en hun werkzaamheden beter uitvoeren. 

De eigenschappen van een perfecte kantoorplant

Planten maken steeds vaker een onderdeel uit van kantoren. Dat is niet vreemd omdat planten een gezond binnenklimaat stimuleren en het de werkzaamheden bevorderd. Iedere plant kan een toegevoegde waarde zijn op kantoor. Toch zijn er enkele kantoorplanten die meer geschikt zijn als kantoorplant dan andere planten. Een goede kantoorplant is een sterke luchtzuiverende kamerplant die schadelijke stofdeeltjes uit de omgeving omzetten naar zuurstof. Daarnaast is een kantoorplant eenvoudig om te verzorgen. Dat betekent dat de plant weinig eisen stelt aan standplaats en waterbehoeften.