Er bestaan honderden, zo niet duizenden, verschillende bloemen op de wereld. Bloemen die jij in de boeketten terug kunt vinden wordt vaak gekweekt bij tuincentra’s, hoveniersbedrijven, plantages, speciaalzaken en bloemisten met eigen kassen. Deze kunnen zowel binnen als buiten worden geteeld. Op deze pagina vind je de meest bekende bloemen terug die in de boeketten worden verwerkt door onze partners. Veel bloemenwinkels werken met deze bloemetjes (en natuurlijk nog vele anderen). 

Boeketten met verschillende bloemen

Wanneer jij een boeketje besteld via een online bloemist is het natuurlijk niet zo dat daar uitsluitend 1 soort bloem in wordt verwerkt. Alle boeketten worden samengesteld door meerdere soorten bloemetjes (er zijn natuurlijk enkele uitzondering zoals de rozen boeketten en tulpen boeketten). Dat komt voornamelijk door de betekenis van deze bloemen. Wanneer we kijken naar de veldboeketten / plukboeketten dan bevatten deze soms tot wel 30 verschillende soorten bloemen. Hetzelfde geldt voor het assortiment droogbloemen.

Wat zijn de mooiste bloemen

Wat de leukste en vrolijkste bloemen zijn is natuurlijk heel erg persoonlijk. Misschien vind jij kleine bloemen mooier dan grote bloemen, of heb je een voorliefde voor een bepaalde kleur. Over het algemeen zijn mensen het wel eens met de volgende top 10 bloemen: Kersenbloesem, de Dahlia, de Kransenboom, de Canna, de Roos, de Tulp, de Witte Lotus, het Lelietje van Dalen, de Klaproos en de Plumeria.

Welke bloemen blijven lang vers?

De versheid van bloemen hangt voornamelijk af van de verzorging. Veel bloemisten geven een vaasgarantie van 7 dagen of 8 dagen. Deze versgarantie is prima te behalen wanneer je regelmatig nieuw schoon water in de vaas doet en er de juiste plantenvoeding bij gooit. Welke bloemen het langste mooi blijven zijn de anthurium, de chrysanten en de anjers.

?>